středa 28. září 2016

Woman

…………
Woman I know you understand
The little child inside the man,
Please remember
my life is in your hands,
And woman hold me close to your heart,
However, distant don't keep us apart,
……

Znáte tuhle písničku? John Lennon - Woman. Dnes ráno jsem jí slyšel v rádiu. „The little child inside the man…“ My muži jsme nádherní. Mám teď hodně školení a work-shopů a skoro denně mám před sebou muže malé, velké, tlusté, tenké, staré a mladé. S očima velkýma, malýma, temnýma nebo rozzářenýma. Všichni jsou krásní a každý z nich má uvnitř sebe toho malýho kluka. Někteří se moc snaží, aby si jich ostatní všimli, někteří se snaží, abych si jich všimnul já, někteří se vytahují, někteří jsou zakřiknutí a schovaní. Ten malý kluk uvnitř každého z nás.

Na FB nebo v článcích a jinde sdílí ženy své představy o MUŽI / MUŽÍCH. Nedávno jedna chtěla být uchvácena, chtěla, aby muž přes její NE šel dál a zmocnil se jejího polibku nebo něčeho víc. Dokonce se k tomu obrazu modlila. O kom mluvila? O mužích? O sobě? Není možné nevidět tu krásu mužů a není možné nepotkat muže, který by pře její NE vstoupil do jejích úst nebo klína. Je to přeci přirozené. Ale pokud je snění, pak nic nepřijde … jen sen.

Otevřete nám své srdce, všem našim obrazům. To je to nejlepší, co pro nás můžete udělat. Smiřte se s tím, že nám někdy budete i matkou, nejen milenkou. My vám na oplátku slíbíme, že ve vás dokážeme někdy uvidět i tu malou holku, která někdy sní, někdy touží, někdy pláče bez příčiny, někdy zatvrzele trvá na svém nebo se neumí rozhodnout, když možností je tolik….. Otevřete své srdce všemu co jsme  a my vám na oplátku dáme někdy milence, někdy přítele, někdy otce. To vše v nás bydlí, tím vším jsme a to vše k tomu patří.

Sedím a piju kafe. Je krásný den, všude plno slunce a dětí. Chtějí si hrát, lítat, užívat den. Vidím matky, které mají svěšené koutky a jejich dětem není do radosti. Vypadá to, že mít dítě není dobrá zpráva. Vidím táty, kteří sekýrují svoje děti, protože to nebo ono. Vypadá to, že jsou velmi nespokojení s tím, co jim osud dal. Ale jsou i jiné obrazy – matky v pohodě pozorující jak se jejich děti seznamují s jinými a otcové, kteří jen stojí na stráži, ale nechávají prostor svým dětem v osahávání světa. Je to tady všechno, všechny obrazy, všechny možnosti. Jen se tomu všemu otevřít a nevidět jen to co není. Je spousta věcí, které už
jsou.
S láskou všem.



Žádné komentáře:

Okomentovat